Gerrit Pater

Mannelijk 1932 - 2008  (76 )


Generaties:      Standaard    |    Compact    |       |    Alleen tekst    |    Register    |    PDF

Generatie: 1

  1. 1.  Gerrit Pater 24 feb 1932 Ede (Harskamp); 15 nov 2008Twenterand.

    :

    • Beroep: bosarbeider

    Aantekeningen:

    Was tot 1992 bosarbeider en ging toen in de VUT (was toen 60 jaar).

    Verblijfplaats:
    Woonde per 09-05-1966 in Den Ham en per 01-01-2001 in Vriezenveen en per 01-06-2002 in Twenterand (Den Ham)

    Gerrit Anna Maria van Manen 06 dec 1950 (Civil)Ede. Anna (dochter van Hendrik van Manen en Maria Reinira Boom) 27 jul 1931 Ede; 09 jan 2018. [Gezinsblad] []

    Kinderen:
    1. 2. Maria Reinira Pater  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven
    2. 3. Hendrik Pater  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven 15 aug 1953 Ede; 16 nov 1996Havelte; 20 nov 1996Bergentheim.
    3. 4. Hendrika Pater  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven aug 1954 Ede; aug 1955Ede.
    4. 5. Hendrika Pater  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven 30 aug 1955 Ede; 02 dec 2011Hardenberg.
    5. 6. Janna Hendrika Pater  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven
    6. 7. Gerritje Anna Maria Pater  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven


Generatie: 2

  1. 2.  Maria Reinira Pater Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Gerrit1)

    Maria Egbert Schuldink [Gezinsblad] []

    Kinderen:
    1. 8. Gerritje Anna-Maria Schuldink  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven
    2. 9. Johanna Hendrika Schuldink  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven

  2. 3.  Hendrik Pater Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Gerrit1) 15 aug 1953 Ede; 16 nov 1996Havelte; 20 nov 1996Bergentheim.

    :

    • Beroep: ass. kaasmaker/drainneerder

    Aantekeningen:

    Zijn hobby was handelen in 2e hands fietsen en had ook graag wat vee in de weide lopen. Verder was hij penningmeester van de Jeugdraad van de N.H.-kerk en sinds kort (1993) voorzitter van de buurtvereniging "De Gouden Ploeg". Hij was eerst Kaasmaker bij COBERCO Kaas in Den Ham. In oktober 1993 werd hij pakhuisbediende bij COBERCO Kaas te Vollenhove omdat het bedrijf in Den Ham werd gesloten. Hierdoor moesten ze ook verhuizen naar Havelte. Handelen in 2e hands fietsen mocht hier niet van de gemeente dus moest hij daarmee stoppen. Wegens gebrek aan ruimte moest ook het vee weg. Ook zijn penningmeester- en voorzittersschap moest hij door de verhuizing opgeven.
    Zijn nieuwe hobby werd het kweken van fuchsia's.

    Verblijfplaats:
    Woonde tot 28 feb 1994 in Bergentheim.

    Overleden:
    "Na een leven dat getekend werd door eenvoud, goedheid, bezorgdheid en liefde is plotseling van ons heengegaan mijn lieve zorgzame man en onze onvergetelijke pappa...."
    Henk was met Trijn bij haar ouders aan het schilderen en behangen. Ook de kinderen waren mee. Nadat ze thuis hadden gegeten en Henk nog even benzine heeft getankt zat hij nog wat naar de TV te kijken om zich dan te gaan douchen. Dat duurde nog al en dochter Simone, die ook wilde douchen, vroeg of hij op wou schieten. Een vaag "ja" was het antwoord. Toen ze dan ook nog een rammelende pedaalemmer hoorde ging ze haar moeder waarschuwen.
    Trijntje someerde Gerben om 06-11 te draaien en de buurman te bellen, terwijl ze de douchdeur open maakte. Toen de buurman kwam ademde Henk nog, maar toen dat stopte is de buurman gelijk gaan reanimeren. Ook de dokter en het ambulance personeel hebben van alles gedaan wat mogelijk was. Drie kwartier hebben ze voor zijn leven gevochten, maar het mocht niet meer, onze tijden zijn in Gods hand. Volgens de dokter was het een hartritmestoornis wat over is gegaan in een hartstilstand.

    Hendrik Trijntje Doldersum [Gezinsblad] []

    Kinderen:
    1. 10. Gerrit Pater  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven
    2. 11. Femmigje Simone Pater  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven
    3. 12. Hendrik Henrico Pater  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven 23 mrt 1982 Bergentheim (Hardenberg); 27 jul 1983Hardenberg.
    4. 13. Annamaria Pater  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven

  3. 4.  Hendrika Pater Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Gerrit1) aug 1954 Ede; aug 1955Ede.

  4. 5.  Hendrika Pater Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Gerrit1) 30 aug 1955 Ede; 02 dec 2011Hardenberg.

    Aantekeningen:

    Verblijfplaats:
    Woonde in Twenterand

    Hendrika Henry Bijlstra [Gezinsblad] []

    Kinderen:
    1. 14. Geert Gerco Bijlstra  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven
    2. 15. Gerrit Bijlstra  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven

  5. 6.  Janna Hendrika Pater Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Gerrit1)

    Janna Willem Ekkelkamp [Gezinsblad] []

    Kinderen:
    1. 16. Albert Willem Ekkelkamp  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven
    2. 17. Gerrit Ekkelkamp  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven
    3. 18. Anna Maria Ekkelkamp  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven

  6. 7.  Gerritje Anna Maria Pater Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Gerrit1)

    Gerritje Eddy Veneberg [Gezinsblad] []

    Kinderen:
    1. 19. Hendrik Veneberg  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven
    2. 20. Gerrit Veneberg  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven


Generatie: 3

  1. 8.  Gerritje Anna-Maria Schuldink Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (2.Maria2, 1.Gerrit1)

  2. 9.  Johanna Hendrika Schuldink Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (2.Maria2, 1.Gerrit1)

  3. 10.  Gerrit Pater Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (3.Hendrik2, 1.Gerrit1)

    Gerrit Bianca Angela Pater [Gezinsblad] []

    Kinderen:
    1. 21. Alexander Henrico Pater  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven

  4. 11.  Femmigje Simone Pater Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (3.Hendrik2, 1.Gerrit1)

  5. 12.  Hendrik Henrico Pater Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (3.Hendrik2, 1.Gerrit1) 23 mrt 1982 Bergentheim (Hardenberg); 27 jul 1983Hardenberg.

    Aantekeningen:

    Henrico was anders dan de andere kinderen uit het gezin. Zijn moeder heeft hierover een dagboek bij gehouden. Hieronder een uittreksel waarin ze schrijft:
    Hendrik Henrico was een zorgenkindje, volgens de doktoren zwaar gehandicapt. Al zagen wij dat toen niet als zodanig, later wel.
    Henrico is thuis geboren en al meteen bleek dat hij klompvoetjes had en zijn gehemelte was achterin open. Twee uur na zijn geboorte lag hij al in Hardenberg in het ziekenhuis. De volgende dag ging hij door naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen. Daar bleek dat hij ook ademhalingsmoeilijkheden had waardoor hij geregeld aan de hart-longbewakingsmachine lag. Voeding kreeg hij via een neussonde.
    Toen hij zes weken was werd hij geopereerd aan zijn achillespezen en kreeg daarna, evenals ervoor, de beide beentjes in het gips om de stand van zijn voetjes te corrigeren.
    Toen hij bijna twee maanden was kwam hij terug naar het ziekenhuis te Hardenberg.
    Op 30 juni 1982 werd er ook een lichte heupafwijking geconstateerd. Daardoor kreeg Henrico een zgn. sprijdbroek aan. Ondertussen kreeg hij geregeld fysiotherapie om zijn longetjes schoon te kloppen, daar hij het soms benauwd had.
    Op 20 augustus 1982 werd hij van Hardenberg weer overgeplaatst naar Groningen i.v.m. toename van de schedelomtrek. Het bleek dat zijn hoofdje, vergeleken met zijn lichaampje, te hard groeide. Er werd echter niets bijzonders gevonden.
    Op 1 september 1982 werd hij weer overgeplaatst naar Hardenberg.
    Na ruim een halfjaar sonde voeding te hebben gehad, kon Henrico, na veelvuldig oefenen, over op de flessenvoeding.
    Op 21 oktober 1982, Henrico was toen bijna 7 maanden oud, kwam hij voor het eerst een paar uur thuis. Tot december haalden we hem om de andere dag een poos op en vanaf december was hij overdag thuis en 's-nachts in het ziekenhuis i.v.m. kans op benauwdheid.
    Om zijn beentjes kreeg hij, na 10 maal gips om het rechter been en 15 maal om het linkerbeen, spalkjes die iedere keer weer naar de stand aangepast moesten worden.
    Eind januari 1983 kreeg Henrico een flinke griep te pakken; hij kreeg weer sondevoeding en kwam weer op een bewakingsmatje te liggen. Na ruim twee weken erg ziek te zijn geweest, knapte hij weer op en na drie weken haalden we hem overdag weer op.
    Op 6 april 1983 werd hij weer overgeplaatst naar Groningen. Hij zou daar aan z'n gehemelte worden geholpen, maar omdat Henrico ten gevolge van een te slappe luchtpijp nogal eens luchtweginfecties had durfde men dit niet aan.
    Inmiddels waren we er achter gekomen dat hij ook niet erg in de lengte groeide, wat een vorm van 'dwerggroei' bleek te zijn.
    Op 26 april 1983, Henrico was inmiddels 13 maanden, mocht hij voor dag en nacht naar huis, waar we erg van hem genoten. Het was een ontzettend vrolijk en lief kereltje en gelukkig geestelijk wel goed. Benauwd is hij thuis nooit geweest.
    Op 20 juni 1983 werd hij weer opgenomen in Groningen en er werd weer gekeken of hij kon worden geopereerd, maar men durfde het niet aan. Na acht dagen onderzoek kon Henrico weer mee naar huis. Nu konden wij volop van hem genieten.
    Op 25 juli 1983 kreeg hij een mazeleninenting, waar hij koorts van kreeg. Twee dagen later, op 27 juli 1983, brachten we hem weer naar het ziekenhuis in Hardenberg waar hij 's-middags om half vijf overleed.
    Of dit door de inenting kwam weten we niet. Henrico was een kindje met veel afwijkingen. In Groningen werd in het begin gezegd: "9 van de 10 van deze kinderen wordt niet ouder dan zes weken."
    Zes weken gingen voorbij. Toen zei men: "9 van de 10 kinderen met deze afwijkingen worden niet ouder dan vier maanden."
    Henrico werd 1 jaar en 4 maanden, een leventje vol zorgen, maar ook zo vol liefde. De nare dingen, vooral als hij benauwd was, hebben we eigenlijk nooit gezien. Bij ons was hij altijd vrolijk en bijna altijd goed te pas. Nadat hij was overleden bleek dat hij ook een vernauwing in de kransslagader had. Zijn heengaan werd vergeleken met 'wiegedood'.We hebben tijdens die periode veel geleerd en wonderen gezien.
    Henrico, een leventje vol zorgen, maar toen en nu in Gods hand geborgen.

    Zijn moeder: Trijn Pater-Doldersum, Van Roijensweg 30 Hardenberg.
    Voor de Fam. Org. Pater, Bergentheim, 23-2-1993


  6. 13.  Annamaria Pater Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (3.Hendrik2, 1.Gerrit1)

  7. 14.  Geert Gerco Bijlstra Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (5.Hendrika2, 1.Gerrit1)

  8. 15.  Gerrit Bijlstra Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (5.Hendrika2, 1.Gerrit1)

  9. 16.  Albert Willem Ekkelkamp Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (6.Janna2, 1.Gerrit1)

  10. 17.  Gerrit Ekkelkamp Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (6.Janna2, 1.Gerrit1)

  11. 18.  Anna Maria Ekkelkamp Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (6.Janna2, 1.Gerrit1)

  12. 19.  Hendrik Veneberg Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (7.Gerritje2, 1.Gerrit1)

  13. 20.  Gerrit Veneberg Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (7.Gerritje2, 1.Gerrit1)


Generatie: 4

  1. 21.  Alexander Henrico Pater Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (10.Gerrit3, 3.Hendrik2, 1.Gerrit1)