Johanna Helena Maria van Montfoort

Vrouwelijk 1931 - 2012  (80 )


Persoonlijke informatie    |    Bronnen    |    Alles    |    PDF

 • Naam Johanna Helena Maria van Montfoort 
  Geboren 22 aug 1931  Utrecht Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Geslacht Vrouwelijk 
  Verblijfplaats 15 feb 1998 
  Adres:
  Kerseboomgaard 74
  Bunnik 3981 LG 
  Overleden 26 apr 2012 
  Aantekeningen 
  • Utrechts Nieuwsblad 21-2-1998
   Kristaldieven halen tijdens begrafenis flat in Bunnik leeg

   Door Willem van Hoorn
   Bunnik

   "Een onmenselijke daad." De Bunnikse J. Pater-van Montfoort (66) heeft er nauwelijks woorden voor. Terwijl zij haar moeder naar haar laatste rustplaats bracht, stalen inbrekers haar peperdure Swarowsky-kristal ‚en het begrafenisgeld - 6500 gulden - uit haar flatwoning.

   Zet nooit een correspondentie-adres in een rouw-advertentie, is het advies dat Pater nu iedereen kan geven. De dieven moeten in de rouwadvertentie van Paters moeder gelezen hebben, dat Pater donderdag niet thuis zou zijn.
   Toen Pater terugkwam in haar flatwoning trof zij een gigantische rotzooi aan in alle kamers: "Alles hadden ze overhoop gehaald. De kleding en twee stapels handdoeken hebben de inbrekers gebruikt om het kristal in te pakken. Ik had 6500 gulden van de bank gehaald om de begrafenis van mijn moeder te kunnen betalen. Ik ben bang, dat ik dat geld kwijt ben. Heel erg vind ik de diefstal van mijn sieraden. Dat zijn heel emotionele dingen, waar ik sterk aan gehecht ben geraakt."
   Het zijn sieraden die zij van haar twee jaar geleden overleden man heeft gekregen. Pater: "Daar zit een antieke gouden armband bij met briljanten, die ik van mijn man kreeg toen we 35 jaar waren getrouwd. Van hem kreeg ik ook een gouden Seiko-horloge; ook die is verdwenen."
   Haar Swarowsky-collectie. zo'n 40.000 gulden waard, is een apart geval: "Het kristal, waarvoor ik zo'n twaalf jaar heb gespaard, is niet verzekerd. In mijn vorige woning in Utrecht was dat wel het geval, maar mijn verzekeringsmaatschappij wilde die niet langer verzekeren toen ik naar Bunnik verhuisde. Omdat ik twee honden heb en op de tweede verdieping van een flatwoning ging wonen, dacht ik geen verzekering nodig te hebben. Ik heb wel een inboedelverzekering."
   De collectie kristal omvat kandelaars, dierenfiguren, een miniatuur-treinstel en grote losse stukken kristal. "Het was mijn trots en glorie en nu is alles weg. Voor die collectie kristal heb ik altijd hard gewerkt; ik ging nooit op vakantie. Had ik wat gespaard, dan ging ik naar een juwelier op Overvecht in Utrecht om iets nieuws voor mijn collectie aan te schaffen. Ik hoop dat de inbrekers inzien dat zij mij groot verdriet hebben aangedaan en zich alsnog bedenken."
  Persoon-ID I2429  Pater Amerongen
  Laatst gewijzigd op 20 nov 2013 

  Vader Hendrikus Joseph van Montfoort 
  Moeder Jannigje Hendrika de Kruif,   ovl. 15 feb 1998, Utrecht Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Gezins-ID F1782  Gezinsblad  |  

  Gezin Gijsbertus Pater,   geb. 19 jun 1930, Utrecht Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 29 dec 1995, Utrecht Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 65 ) 
  Getrouwd 03 jun 1954  Utrecht Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  [1
  Type: Civil 
  Kinderen 
   1. Gerrit Roelof Pater
   2. Hendrikus Jozef Pater,   geb. 28 mrt 1956, Utrecht Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 02 dec 2018, Onbekend Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 62 )
  Laatst gewijzigd op 3 apr 2006 
  Gezins-ID F148  Gezinsblad  |  

 • Bronnen 
  1. PK vader.