Loes Julisca Pater



Generaties:      Standaard    |       |    Compact    |    Box    |    Alleen tekst    |    (Uitgebreide)kwartierstaat    |       |    Media    |    PDF

Generatie: 1

  1. 1.  Loes Julisca Pater

Generatie: 2

  1. 2.  Rob Pater

    Rob Tamara Witten. [Gezinsblad] []


  2. 3.  Tamara Witten
    Kinderen:
    1. Niels Hein Pater
    2. 1. Loes Julisca Pater


Generatie: 3

  1. 4.  Hendrik Willem Pater

    Hendrik Irene Siekman [Gezinsblad] []


  2. 5.  Irene Siekman
    Kinderen:
    1. 2. Rob Pater
    2. Bas Pater


Generatie: 4

  1. 8.  Derk Pater 22 feb 1913 Hattem (zoon van Jan Pater en Johanna Veldkamp); 30 jul 1983Hengelo.

    :

    • Beroep: tijdens de oorlogsjaren buschauffeur in de stad Groningen, later heeft hij nog 20 jaar bij AKZO gewerkt

    Aantekeningen:

    Verblijfplaats:
    Derk woonde o.a. in Leek, Hoogeveen, Zuidwolde, Meppel, Groningen en Hengelo.

    Derk Aaltje Damming 12 jan 1938 (Civil)Hoogeveen. Aaltje 22 aug 1913 Hollandscheveld. [Gezinsblad] []


  2. 9.  Aaltje Damming 22 aug 1913 Hollandscheveld.

    :

    • Verblijfplaats: Adres:
      Hengelo

    Aantekeningen:

    Geboren in Hattem, verhuisde Derk regelmatig met z'n ouders naar andere plaatsen. Na de lagere school ging hij leren voor smid. Hij was een ondernemende jongeman, had al snel zijn eigen rijwielzaak in Nieuwlande (bij Hoogeveen). Als bijbaan haalde Derk geld op voor de gemeente. Toen Derk een jaar of zeventien was ontmoette hij Aaltje Damming. Na hun trouwend in 1938 gingen ze eerst in Hoogeveen wonen, waar hun zoon Jan is geboren. Daarna hebben ze een half jaar in Meppel gewoond. Derk was buschauffeur bij Dabo Busonderneming te Meppel. Deze onderneming ging zich uitbreiden met een vestiging in Groningen, zodoende kwam de familie in Groningen terecht. Het eerste adres was Bruchstraat 10, naast Banketbakker Kruidhof, en na tien jaar werd het de Medanstraat 24. In 'Stad' hebben ze de oorlog doorgemaakt. In 1942 werd zoon Hein geboren. Alie ging in die tijd op een fiets met cussiebanden, met Hein voorop, naar Hoogeveen. Om vier uur 's ochtends weg, een nachtje slapen en dan terug. Bij slecht weer kwam ze vanwege het schuilen bijna te laat thuis, want na acht uur moest iedereen binnen zijn. Ze gaf graan aan de bakker en kreeg daarvoor brood terug. Melk haalde ze bij de boer. Na de oorlog werd in 1946 dochter Johanna Christina Elisabeth geboren en in 1948 dochter Christina Elisabeth Anna. Derk en Alie gingen met de kinderen vaak naar het Sterrebos of naar zwembad Papiermolen, waar Alie weleens ondeugend de lange rij voorbij liep om snel binnen te komen. In de Medanstraat was een heerlijke zandbak voor de kinderen, waarin ze heel wat lepels kwijt zijn geworden.
    In 1959 ging het gezin naar Hengelo. Derk had zich bekwaamd in het vak automonteur, speciaal dieselmotoren, testen van brandstofpompen en verstuivers. In Hengelo werd hij chefmonteur in de garage van AKZO-Nobel, voor vrachtwagens. het gezin woonde in de Theresiastraat op nr. 10 i en later in de August Vordingstraat. Derk was naast zijn werk gek op sportvissen. Hij overleed in 1983 en Alie in 2010.

    Kinderen:
    1. Jan Pater
    2. 4. Hendrik Willem Pater
    3. Johanna Christina Elisabeth Pater
    4. Christina Elisabeth Anna Pater